razer-oficialne-predstavil-svuj-prvni-smartphone-pro-hrace
Novinka Razer oficiálně představil svůj první smartphone pro hráče

Razer oficiálně představil svůj první smartphone pro hráče

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 11. 2017 16:30

Včera jsme vám přinesli zprávu o tom, že u jednoho z britských operátorů byl spatřen první chytrý telefon od Razeru. Možná jako reakci na toto odhalení se výrobce rozhodl smartphone oficiálně představit.

Reklama

První chytrý telefon herní značky Razer byl pojmenovaný jednoduše jako Razer Phone a přináší vysoký výkon, zaměření na hráče a překvapivě příznivou cenovku. Na náš trh se ale nejspíše zatím nedostane, jelikož má být primárně k dostání z e-shopu Razerzone v USA, Kanadě, Spojeném království, Irsku, Německu, Francii, Dánsku a Švédsku. Kromě e-shopu Razer ho má být možné koupit také na Microsoft Store a Amazonu. 

Razer oficiálně představil svůj první smartphone pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale vraťme se ke specifikacím telefonu. Ten má 5,72" displej typu IGZO UltraMotion s rozlišením 2560 × 1440 pixelů opatřený sklem Gorilla Glass 3. Do útrob zařízení je integrovaný výkonný osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 835 s GPU Adreno 540. Procesoru překvapivě sekunduje 8 GB pamětí LPDDR4.Vnitřní úložiště není nijak zanedbatelné a má kapacitu 64 GB. Vnitřní paměť lze ale rozšířit a to prý až o 2 TB (podporováno, není dostupné) pomocí microSD karty. 

Razer oficiálně představil svůj první smartphone pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsme avizovali už včera, dočkáme se také dvojice fotoaparátů. První 12Mpx s f/1.75 světelností objektivu a širokoúhlou čočkou. Druhý se zoomem, rozlišením 13Mpx a f/2.6 objektivem, PDAF a dvoutónovou LED přisvětlovací diodou. Dvojici zadních fotoaparátů pak doplňuje ještě čelní "selfie" fotoaparát s f/2.0 objektivem a 8Mpx rozlišením. Za zmínku stojí také  čelní stereo reproduktory s duálním zesilovačem. Telefon podporuje 4G VoLTE, GPS/GLONNAS, NFC a je vybaven Wi-FI 802.11ac a Bluetooth 4.2. K nabíjení a přenosu dat slouží rozhraní USB typu C. 

O napájení se stará 4000mAh baterie s funkční Qualcomm Quick Charge 4+. K dostání bude také speciální edice se zeleným logem na zádech telefonu, která bude omezená počtem kusů. Předinstalovaný operační systém je Android 7.1.1 Nougat, který bude možné upgradovat na verzi Oreo. Cenovka pro evropský trh by měla být 749 euro, což je v přepočtu zhruba 19 000 Kč.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama