nokia-9-se-objevuje-v-novem-videu
Novinka Nokia 9 se objevuje v novém videu

Nokia 9 se objevuje v novém videu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 10. 2017 07:00

Příznivci Nokie vyhlížejí její letošní vrchol nabídky, tedy model označený číslovkou 9. Ve výbavě se očekává zakřivený OLED displej, Snapdragon 835, skener oční duhovky či zvýšená odolnost. Po sérii fotografií, které v uplynulých týdnech zaplavily internet, se nově můžeme podívat na video, kde je novinka pomocí renderů zachycena ze všech stran.

Reklama

Model 9 by měl uzavřít první novodobou modelovou řadu tradiční značky. Mobily Nokia dnes ovšem nevyrábí přímo Nokia, ale společnost HMD Global. V portfoliu smartphonů jsou aktuálně modely 3, 5, 6, a 8. Do konce roku je ještě doplní právě zmiňovaná „devítka“.

Nokia 9 bude disponovat čipovou sadou Qualcomm Snapdragon 835 s rychlou grafickou jednotkou Adreno 540 a 4 GB operační paměti. Pro uživatelská data bude připraveno 64GB/128GB úložiště, z něhož část uzme Android 8.0 Oreo.

V další výbavě najdeme zakřivený bezrámečkový displej s úhlopříčkou 5,5 palce a QHD rozlišením, USB-C konektor a těšit se můžeme i na zvýšenou odolnost s certifikací IP68.

Cena Nokie 9 se odhaduje na přibližně 749 eur, což je bezmála 20 tisíc korun. Termín představení telefonu ale ještě známý není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama