archos-diamond-omega-pohani-snapdragon-835-a-8-gb-ram
Novinka Archos Diamond Omega pohání Snapdragon 835 a 8 GB RAM

Archos Diamond Omega pohání Snapdragon 835 a 8 GB RAM

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 10. 2017 20:00 14

Francouzská značka Archos představila výborně vybavený smartphone Diamond Omega. V jeho stylovém skleněném těle najdeme v podstatě ten nejlepší hardware, jaký mohou dnes chytré telefony nabídnout.

Reklama

Archos pomalu vystrkuje růžky a po povedeném červnovém modelu Sense 55 S, který trochu připomíná Xiaomi Mi Mix, nyní oznámil opravdovou špičku. Nový Diamond Omega míří na absolutní vrchol, což dokládá jeho výbava.

Displej má rozlišení 2 040 × 1 080 pixelů při poměru stran 18:9. Spodní a horní pruh okolo obrazovky je navíc zmenšený, takže panel má úhlopříčku 5,7 palce. Společně s Androidem 7.1 Nougat je použit výkonný procesor Snapdragon 835 s grafickou jednotkou Adreno 540.

Operační paměť má nadstandardní kapacitu 8 GB a uživatelská 128 GB. Slot na microSD karty ovšem chybí. Baterie je 3 100mAh, což není úplně nejvyšší hodnota, ale vyvažuje to přítomnost technologie Qualcomm Quickcharge 3.0, která umožňuje rychlé nabíjení (5 minut by mělo vystačit na dalších 5 hodin).

Archos Diamond Omega pohání Snapdragon 835 a 8 GB RAM
i Zdroj: PCTuning.cz

Archos Diamond Omega má čtyři fotoparáty: dva vpředu a dva vzadu. Hlavní zadní snímač má rozlišení 23 Mpx, sekundární pak 12 Mpx. Vepředu nad displejem potom najdeme dvojici 5Mpx senzorů. V další výbavě smartphonu najdeme kompletní konektivitu včetně NFC a technologie LTE, nebo kruhovou čtečku otisků pro rychlou autentizaci uživatele.

Diamond Omega bude v Evropě dostupný ve druhé polovině listopadu na webu www.archos.com a prostřednictvím obchodních partnerů výrobce za cenu 499,9 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama