demoverze-f-e-a-r-je-venku
Novinka Demoverze F.E.A.R. je venku!

Demoverze F.E.A.R. je venku!

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

8. 8. 2005 00:00 18

Demo očekávané singleplayerové střílečky F.E.A.R. (First Encounter Assault Recon, kdyby někdo nevěděl) je volně ke stažení. Má "pouze" 647MB (kde jsou ty doby, kdy se na 650megové CD vešla celá hra i s kvantem "goodies"?) a obsahuje videosekvenci a jednu hratelnou misi.

Reklama

Hru F.E.A.R. vyvíjí tvůrci skvělé akce z vnitřku počítače TRON 2.0, tedy tým Monolith. Distributorem je Vivendi Universal Games. Pokud máte alespoň základní ADSL připojení, neváhejte a žhavte drát - demo najdete na webu Vivendi nebo Sierra (proč je ke stažení i odtud nevím, ale link je zde). Pozor ovšem na ověření data narození - pokud nastavíte věk nižší než 17, systém vám nepovolí soubor stáhnout. Sosat se dá i z Guru3D, sice bez věkové kontroly, leč mně se nechtěl chytit DL klient. A stahovat 650MB stahovacím dialogem Internet Exploreru nebo Firefoxu není úplně to nejlepší. Přímý link na FTP Sierry je zde, ale nezaručuji že za několik hodin bude stále fungovat.

Demoverze F.E.A.R. je venku!
i Zdroj: PCTuning.cz

Ohlasy na demo jsou velmi dobré, grafika prý vypadá úžasně, stíny jsou velmi vychytané - nejen že postavy házejí realistické stíny na zdi, ale také jedna na druhou - na grafickou kartu docela záběr, ale údajně velmi efektně vyhlížející. Stejně tak propracovaná je fyzika - když nakrmíte nepřítele olovem, co se do něj vejde, je na jeho pohybové kreace moc krásný pohled. Nepřátelé pracují koordinovaně a jsou obecně velmi intelignetní. Můžete s sebou nést pouze 3 zbraně, což je docela málo, ono i 4 ve Far Cry je někdy docela málo, ale je to jistě realističtější než v dnes už vykopávkové hře Soldier of Fortune, kde máte dojem, že bez toho aby za sebou John táhnul kárku, nemůže nikdy tolik zbraní a munice pobrat.

"Fear" znamená strach a hra prý dokáže pořádně vystrašit. A vystraší i vaší grafickou kartu, minimum je Radeon řady 9600 nebo podobná. Na serveru Bit-Tech udělali kromě mnoha screenshotů také malý benchmark:

Demoverze F.E.A.R. je venku!
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak vidíte, k rozhýbání hry na hratelné detaily potřebujete alespoň grafickou kartu s 8 pipelines - tipoval bych že tak Radeon 9700, 9800 nebo GeForce 6600 by dokázaly hru dostatečně stíhat při 1024x768 se středními detaily bez AA a AF. Tato hra má však aspirace na titul nejlepší střílečky tohoto roku - takže pokud vás demo chytí, tak jako zatím téměř každého, šetřete si penízky na hru samotnou a případně i na novou grafickou kartu.

Zdroj: Guru3D, Vivendi Universal Games, Bit-Tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama