unikatni-hra-sea-hero-je-nyni-dostupna-i-ve-virtualni-realite
Novinka Unikátní hra Sea Hero je nyní dostupná i ve virtuální realitě

Unikátní hra Sea Hero je nyní dostupná i ve virtuální realitě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 10. 2017 13:30

Deutsche Telekom rozšiřuje úspěšný projekt Sea Hero, jenž formou mobilní hry poskytuje vědcům celosvětově nejrozsáhlejší soubor dat pomáhající při výzkumu a léčbě demence. Nyní přichází další milník – Sea Hero VR.

Reklama

„Varianta hry Sea Hero určená pro virtuální realitu nám pomůže dále rozšířit a upřesnit cenné údaje získané mobilní verzí," říká Jakub Hort z Neurologické kliniky 2. LF UK a FN Motol, odborný garant projektu Sea Hero v České republice. „V prostředí VR hry se nám podařilo replikovat velmi spolehlivé laboratorní experimenty, které formáty jako video nebo mobilní hra neumožňují. Intuitivní povaha virtuální reality navíc hru zpřístupňuje i těm, kteří nejsou schopni pochopit funkci mobilní hry – například lidem s pokročilou demencí,” dodává Hugo Spiers z britské University College London, který se podílí na analýze anonymních herních dat.

Data shromážděná v rámci Sea Hero mohla určit orientaci hráče v rozmezí 22,5 °. Virtuální realita tento rozsah zmenšuje na 1,5 °, což vědcům poskytuje patnáctkrát přesnější navigační údaje. Pouhé dvě minuty strávené hraním Sea Hero VR shromáždí ekvivalent pěti hodin klasického laboratorního výzkumu.

Na vzniku hry Sea Hero VR se – stejně jako u mobilní verze – podíleli Alzheimer’s Research, University College London, University of East Anglia a herní vývojáři Glitchers. Hra Sea Hero VR byla vyvinuta pro brýle pro virtuální realitu Samsung Gear VR a je zdarma ke stažení v Oculus Store. Původní mobilní hra Sea Hero je nadále bezplatně k dispozici na App Store a v Google Play.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama