ps3-plnohodnotnym-desktopem-s-linuxem-ci-tigerem
Novinka PS3 plnohodnotným desktopem s Linuxem či Tigerem?

PS3 plnohodnotným desktopem s Linuxem či Tigerem?

Novák Radek

Novák Radek

8. 8. 2005 00:00 9

V článku uveřejněném v SONY UK Magazinu nazvaném „odpočet začíná“ se objevila zajímavá informace. Procesor Cell, používaný v PS3 bude podporovat různé operační systémy a přímo jsou zmíněny Linux a Apple Tiger.

Reklama

Tento krok se zdá být poměrně logickým – koupí PS3 domů dostanete slušně vybavený počítač s 3,2GHz procesorem, 256MB pamětí, výkonou grafickou kartou běžící na 550MHz s 256MB GDDR3 pamětmi a Blue-Ray ROM mechanikou. Připojení externích zařízení – například právě klávesnice či myši – bude umožněno pomocí 6 USB 2.0 portů, k síti se dostanete pomocí tří gigabitových Ethernet portů a fotky z digitálního fotoaparátu si natáhnete ze zabudovaných MemoryStick, SD či CF I,II slotů.


PS3 plnohodnotným desktopem s Linuxem či Tigerem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve standardní verzi zatím není jasno, zda bude obsahovat HDD (mluví se o kapacitách 40GB a 80GB) či ne – ale ten je právě pro použití jakožto plnohodnotného počítače zásadní – přinejhorším si ho zájemci o využití PS3 jako desktopu budou muset za příplatek dokoupit a operační systém pravděpodobně nějak doinstalovat.



PS3 plnohodnotným desktopem s Linuxem či Tigerem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Možná si je Sony také vědoma vysoké ceny své konzole a tak chce zákazníkům, kteří si ji koupí nabídnout oproti konkurenci něco navíc. Vědět, že koupí herní konzole si kupuji i plnohodnotný počítač je rozhodně argument, který právě hodně zájemců přiláká.

Zdroj: Warp2Search, Sony UK Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama