vodafone-dokoncil-pokryti-cr-siti-pro-internet-veci
Apple Novinka Vodafone dokončil pokrytí ČR sítí pro internet věcí

Vodafone dokončil pokrytí ČR sítí pro internet věcí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2017 12:00

Vodafone jako první operátor v České republice a jako jeden z prvních na světě dokončil celonárodní pokrytí sítí NB-IoT pro internet věcí. Technologii úzkopásmového internetu věcí nasadil operátor na téměř čtyři tisíce stávajících LTE vysílačů. Díky tomu pokrývá venkovním signálem NB-IoT téměř 100 % plochy a signálem uvnitř budov více než 94 % populace České republiky.

Reklama

Právě vysoká dostupnost služby uvnitř objektů a bezpečné licencované spektrum zaručuje zákazníkům Vodafonu nejkvalitnější službu na českém trhu. K dalším výhodám technologie NB-IoT patří energetická nenáročnost, nízká cena koncových zařízení a také možnost zapojit do technologie velké množství zařízení najednou.

NB-IoT je proto zajímavou technologií pro společnosti, které vyvíjejí například dálkově ovládané měřiče vody, plynu či elektřiny, automatické osvětlení, zabezpečovací techniku, distanční léčbu, parkovací systémy či nejrůznější typy senzorů a monitorovacích zařízeních a alarmů.

Integrace NB-IoT na stávající LTE vysílače probíhala softwarovou aktualizací nejmodernější technologie rádiové přístupové sítě Single RAN. Vedle technologií 2G, 3G a 4G/LTE nyní Vodafone na vysílačích provozuje také technologii NB-IoT. Na technickém zajištění nové služby spolupracoval Vodafone se společností Huawei.

Z pohledu bezpečnosti patří NB-IoT mezi ty nejlépe zabezpečené LPWA technologie. Jednak je NB-IoT provozován v licencovaném pásmu a jako standard 3GPP přebírá od LTE i bezpečnostní mechanismy.

Vodafone dokončil pokrytí ČR sítí pro internet věcí
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama