dalsi-update-pro-windows-10-dorazi-za-dva-tydny
Novinka Další update pro Windows 10 dorazí za dva týdny

Další update pro Windows 10 dorazí za dva týdny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 10. 2017 17:00 21

V úterý 17. října vydá společnost Microsoft druhou velkou aktualizaci operačního systému Windows 10, která přinese další várku vylepšení. Stejně jako u jarního Creators Updatu se nový software bude šířit ve vlnách. Stahovat jej bude možné úplně zadarmo.

Reklama

Zásadního updatu se dočkaly desítky už letos na jaře. Tehdy Microsoft zpřístupnil aktualizaci zvanou Creators Update. Ta se zaměřila především na dovednosti Windows 10 v oblasti 3D technologií. Pozornost byla věnována také hráčům a vylepšení se nevyhnula ani nabídce Start nebo prohlížeči Edge. Do systému byla implementována i lepší podpora virtuální reality.

Mezi nejvýraznější novinky nadcházejícího updatu (Fall Creators Update) bude patřit grafický jazyk Microsoft Fluent Design, který byl dříve znám jako Neon. Nový designový směr má za cíl sjednotit vzhled napříč celým prostředím a aplikacemi a vytvářet tak příjemný zážitek z používání.

Další update pro Windows 10 dorazí za dva týdny
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavě vypadá také časová osa, která dovolí uživatelům „vrátit se v čase“, aby mohli zjistit, na čem jste pracovali před dvěma hodinami nebo klidně i před dvěma měsíci. Za zmínku pak stojí i aplikace Windows Story Remix, která dokáže vytvořit z fotografií a videí působivé příběhy. V updatu budou přístupné i dřívě oznámené funkce OneDrive Placeholders a Pick Up Where You Left.

Zatímco první umožní prohlížet soubory z OneDrive, aniž by byly uloženy na disku počítače, druhá dovolí zahájit práci na jednom zařízení a pokračovat na jiném, připojeném na stejném účtu Microsofu. Vhod uživatelům jistě přijdou i synchronizované schránky pro rychlé přesouvání dat mezi zařízeními na různých operačních systémech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama