toshiba-jedna-o-prodeji-cipove-divize-s-fondem-bain
Novinka Toshiba jedná o prodeji čipové divize s fondem Bain

Toshiba jedná o prodeji čipové divize s fondem Bain

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 9. 2017 06:00

Toshiba se v rámci snahy o prodej své čipové divize chce soustředit na jednání s konsorciem vedeným americkým investičním fondem Bain Capital a jihokorejským výrobcem čipů SK Hynix. Firma nicméně nevylučuje případnou dohodu s dalšími zájemci o divizi, jimiž jsou dvě konsorcia vedená americkým výrobcem čipů Western Digital a tchajwanským výrobcem elektroniky Foxconn.

Reklama

Hodnota divize, která je druhým největším producentem paměťových čipů na světě, se pohybuje kolem 18 miliard dolarů (zhruba 400 miliard korun). Ve středu vypršel již třetí konečný termín, který si Toshiba pro dosažení dohody o prodeji čipové divize stanovila.

Zdroje již v úterý uvedly, že Toshiba nyní v jednání o prodeji divize preferuje konsorcium vedené fondem Bain Capital, protože nedokázala překlenout neshody s firmou Western Digital. Toshiba oznámila, že se s fondem Bain dohodla na urychlení jednání a že doufá v dosažení dohody do konce září. Upozornila však, že ji nic nebrání v tom, aby jednala také s ostatními zájemci.

Toshiba příjem z prodeje čipové divize naléhavě potřebuje, protože v důsledku rozsáhlých ztrát americké jaderné divize Westinghouse Electric se dostala na pokraj finančního kolapsu. Westinghouse byl letos nucen vyhlásit bankrot a požádat v USA o soudní ochranu před věřiteli.

Toshiba jedná o prodeji čipové divize s fondem Bain
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama