netgear-uvadi-na-trh-uloziste-readynas-426-a-428
Novinka NETGEAR uvádí na trh úložiště ReadyNAS 426 a 428

NETGEAR uvádí na trh úložiště ReadyNAS 426 a 428

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 9. 2017 15:30

NETGEAR uvádí na trh novou řadu šestipozicových a osmipozicových síťových datových úložišť ReadyNAS s prodlouženou pětiletou zárukou. Modely RN426 a RN428 jsou vybaveny operačním systémem ReadyNAS OS 6.7, který kromě zálohování dat na úrovni datových bloků nabízí také zabezpečení s pěti úrovněmi ochrany dat či dosud nejširší možnosti sdílení. Zařízení lze rovněž snadno spravovat zdarma dostupnou mobilní aplikací NETGEAR Insight.

Reklama

Nová šestipozicová a osmipozicová úložiště ReadyNAS 426 a 428 jsou navržena především pro potřeby malých a středních firem do čtyřiceti zaměstnanců. Zařízení s interní kapacitou 60 TB, resp. 80 TB jsou vybavena čtyřjádrovým procesorem Intel Atom C3000, který v kombinaci s 4GB DDR4 pamětí a nejnovější verzí operačního systému ReadyNAS OS 6.7 zajišťuje oproti předchozím řadám až dvakrát vyšší propustnost a o 50% rychlejší kódování dat. Ve výbavě nových datových úložišť jsou také čtyři gigabitové ethernetové porty s linkovou agregací, eSATA port a dvě USB 3.0 rozhraní sloužící pro připojení bezpečnostní kamery, notebooku či fotoaparátu.

Nejnovější verze operačního systému ReadyNAS OS 6.7 nabízí také široké možnosti sdílení dat. Kromě interního úložiště se vzdáleným přístupem ReadyCLOUD mohou nyní uživatelé automaticky synchronizovat a sdílet svá data také v rámci populárních veřejně dostupných cloudových úložišť, jako Amazon AWS, Amazon Cloud Drive, Dropbox či Google Drive.

ReadyNAS OS 6.7 zároveň poskytuje nejkomplexnější ochranu dat ve své produktové třídě, a to díky pěti úrovním ochrany dat:

  •  Zápis souborů na větší počet disků pro ochranu dat v případě selhání některého z nich (RAID50 v případě RN426 a RAID60 v případě RN428).
  •  Automatická ochrana dat proti společné mediální degradaci či bitrotům.
  •  Nepřetržitá ochrana dat díky snímkům systému (snapshotům) založeným na datových blocích, jež umožňují obnovit soubory – včetně již smazaných – k jakémukoli bodu v čase.
  • Ochrana dat proti virům a malwaru v reálném čase.
  •  Možnost snadno replikovat soubory do cloudu nebo do jiného zařízení ReadyNAS.

NETGEAR uvádí na trh úložiště ReadyNAS 426 a 428
i Zdroj: PCTuning.cz

Ochranu dat dále zvyšuje nová technologie ReadyDR (Disaster Recovery), jejímž prostřednictvím mohou uživatelé přesouvat zálohovaná data z jednoho NASu do jiného a efektivně tak zálohovat i rozsáhlé soubory či databáze.

Snadné nastavení datových RN426 a RN428 pak zajišťuje nejnovější bezplatná mobilní aplikace NETGEAR Insight. Aplikaci lze zároveň využít pro vzdálenou správu a monitoring zařízení. K optimalizaci nastavení datových úložišť slouží také nový 3D vizuální konfigurační nástroj.

Cena a dostupnost

Datová úložiště ReadyNAS 426 a 428 jsou již v prodeji za doporučené koncové ceny 23 650 Kč s DPH (RN426) a 28 900 Kč s DPH (RN428).

Zdroj: NETGEAR

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama