letecka-spolecnost-nahrazuje-papir-tablety-panasonic-toughpad
Novinka Letecká společnost nahrazuje papír tablety Panasonic Toughpad

Letecká společnost nahrazuje papír tablety Panasonic Toughpad

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 9. 2017 15:30 1

Evropská nákladní letecká společnost West Atlantic mění život svých leteckých posádek, které dříve používaly pro logistiku tužky a papír, a vybavuje je odolnými tablety Panasonic Toughpad FZ-G1.

Reklama

West Atlantic bude jako EFB (elektronické letové zařízení) schválenou pro použití v leteckém průmyslu používat Panasonic Toughpad FZ-G1. EFB je navržena tak, aby nahradila papírové referenční materiály, které jsou často součástí příručního zavazadla pilota. Patří mezi ně letová příručka, příručka posádky a navigační podklady. Navíc může EFB obsahovat další softwarové aplikace, které automatizují ručně prováděné postupy, například vzletové kalkulace.

„Jedním z nejdůležitějších kritérií při volbě řešení bylo najít zařízení, které přežije ránu, protože poměry na palubě mohou být někdy hodně drsné,“ řekl provozní manažer West Atlantic Magnus Klasson. „Při nakládce a vykládce zařízení často upadnou. Tím pádem nemůžeme použít techniku, která by se mohla poškodit. V tomto ohledu je pro nás Panasonic Toughpad FZ-G1 skvělý. Je robustní a lze ho používat za každého počasí, ať už prší nebo svítí slunce,“ vysvětlil.

Panasonic Toughpad FZ-G1 nenabízí tu nejlepší dostupnou výbavu, jeho přednosti spočívají v něčem jiném. Tablet staví na dlouhé výdrži (14 hodin), systému Windows 10 a vysoké odolnosti. Displej má úhlopříčku 10,1 palce a uvnitř zařízení najdeme kmitat procesor Intel Core i5-6300U vPro. Co se týká obrazovky, tak na tu lze psát i voděodolným digitalizačním perem se stupněm krytí IP55, které je určeno pro efektivní použití i v dešti.

Tablet Toughpad FZ-G1 je v prodeji dostupný za cenu 2 299 eur + DPH. Nejedná se tedy vůbec o levnou záležitost.

Letecká společnost nahrazuje papír tablety Panasonic Toughpad
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama