temer-polovina-uzivatelu-ma-firefox
Novinka Téměř polovina uživatelů má Firefox

Téměř polovina uživatelů má Firefox

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

5. 8. 2005 00:00 15

Na server The Inquirer, oblíbený zdroj (ne)ověřených informací z oblasti výpočetní techniky, přichází nejvíce čtenářů používajících prohlížeč Mozilla Firefox. Stále oblíbenější se také stává technologie RSS - třetina návštěvníků stránek přijde právě prostřednictvím RSS souboru.

Reklama
Téměř polovina uživatelů má Firefox
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdelší stuhu má Firefox s 46,89%, druhý je Internet Explorer s 28,12%. Ostatní prohlížeče nemají více než několik procent - třetí příčka s 4,5% patří prohlížečům kompatibilním s Mozillou, samotná Mozilla má pak čvtrté místo s 3,27%. Z běžně známých prohlížečů je zde ještě Opera s 2,8% - další místa totiž zaujímají spíše nepříliš známé programy - SharpReader s 1,85%, AppleSyndication s 1,04%, neznámé prohlížeče s 0.92% a Konqueror s 0,89%. Pak následují ostatní. Podle součtu uvedených čísel připadá na ostatní téměř 10%. Že by někde mezi nimi byl i kdysi slavný Netscape Navigator?

Tento průzkum nevypoví příliš o celkové oblíbenosti browserů mezi všemi uživateli, leccos však prozradí o tom, jak to vypadá v cílové skupině zkušenějších jedinců, jako jsou návštěvníci webu The Inquirer nebo vy, čtenáři PCTuningu.

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama