youtube-predstavil-novy-vzhled
Novinka YouTube představil nový vzhled

YouTube představil nový vzhled

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 8. 2017 18:00 6

Po dvanácti letech od svého založení mění internetový server pro sdílení videosouborů - YouTube, své existence logo! Designovou proměnou prošel i celý web, který se nyní pyšní Material Designem.

Reklama

Zatímco původní logo YouTube v sobě ukrývalo červené tlačítko Play, v němž se ukrývalo slovo Tube, tak nové logo již pouze písemné a celé černé. Červená ikona se nově přesunula před samotný název.

Úpravou prošel také web populárního video serveru i aplikace pro chytré telefony. Jejich vzhled staví na prvcích z Material Designu, který Google představil s uvedením pětkového Androidu Lollipop, a výsledkem je tak ještě čistší a uhlazenější vzhled. Uživatelé webové verze YouTube si navíc nově mohou užít i Dark Mode. Pro jeho aktivaci klikněte vpravo nahoře na ikonu svého profilu, zvolte položku Tmavý motiv a poté jej v otevřeném okně aktivujte.

YouTube vznikl v roce 2005, kdy jej založili zaměstnanci PayPalu Chad Hurley, Steve Chen a Jawed Karim. Popularita serveru ale rostla tak rychle, že ještě před koncem roku 2006 zakoupil americký Google za 1,65 miliardy dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama