tyka-se-problem-s-unikem-hesel-mall-cz-i-vaseho-uctu
Novinka Týká se problém s únikem hesel Mall.cz i vašeho účtu?

Týká se problém s únikem hesel Mall.cz i vašeho účtu?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 8. 2017 12:30 5

Včera českým tiskem proletěla zpráva, že internetovému obchodu Mall.cz odcizili hackeři údaje až k 750 tisícům starších uživatelských účtů. Maloobchodní řetězec část hesel okamžitě vymazal. O několik hodin později došlo také ke spuštění webové aplikace, kde si zákazníci mohou ověřit, jestli se problém týká právě jejich účtu.

Reklama

Mall.cz tvrdí, že na vyřešení celé záležitosti nyní pracuje třicetičlenný bezpečnostní tým spolu s výrazně posílenou zákaznickou podporou, která v těchto dnech čítá zhruba 60 lidí.

„Protože soukromí a bezpečnost našich zákazníků je pro nás prioritou, jednali jsme okamžitě a rozhodli se pro reset všech potenciálně ohrožených hesel. I když řada firem v podobné situaci pouze informuje uživatele a změnu hesla nechává na nich, my jsme zvolili otevřenou komunikaci a aktivní přístup k situaci,“ uvedl Jakub Havrlant, CEO Mall Group.

Jestli se problém s únikem hesel týká i vašeho účtu, můžete ověřit na těchto webových stránkách. Stačí zadat váš e-mail, opsat kód z obrázku a kliknout na tlačítko „Ověřit email“. Obchod vám poté na váš e-mail obratem pošle informaci, jestli byl váš účet ohrožen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama