cpu-intelu-budou-mit-pametovy-radic-nekdy
Novinka CPU Intelu budou mít paměťový řadič... někdy

CPU Intelu budou mít paměťový řadič... někdy

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

1. 8. 2005 00:00 16

AMD před časem provedlo takovou malou procesorovou revoluci, když Athlon 64 dostal do vínku integrovaný řadič operační paměti, čímž se stal méně závislým na čipsetu, který narozdíl od Intelu nemohlo AMD pro svůj procesor dodat. Ačkoli si Intel vyrábí vlastní čipsety, pravděpodobně v budoucnu také integruje řadič paměti do procesoru. A v roce 2009 už bude mít 70% dodávaných x86 procesorů svůj vlastní paměťový řadič.

Reklama

Podle agentury In-Stat má nyní paměťový řadič pouze 20% prodávaných procesorů - tolik připadá na procesory AMD řady K8. Intel ale nejspíše také zabuduje řadič pamětí do procesoru. Předpokládá sem že prvními takovými procesory od Intelu budou serverové Xeony a Itania.

In-Stat dále předpokládá, že trh s čipsety poroste, a to z dnešních 6,9 miliard dolarů na 10,3 miliard dolarů v roce 2009. Až se bude psát rok 2009, bude také 84% prodávaných grafických karet určeno pro sběrnici PCI Express; jiné rozšiřující karty, které se stále vyrábějí pouze v provedení pro "staré dobré" PCI, které na nových deskách již nedostává tolik prostoru jako dříve, budou v budoucnosti z 98% určeny právě pro rozhraní PCI-E.

Zdroj: Channel Register, X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama