microsoft-chce-se-sony-dojednat-cross-play-hrani-u-nekterych-titulu-pro-ps4-a-xbox-one
Novinka Microsoft chce se Sony dojednat cross-play hraní u některých titulů pro PS4 a Xbox One

Microsoft chce se Sony dojednat cross-play hraní u některých titulů pro PS4 a Xbox One

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 8. 2017 15:30 1

Microsoft v těchto dnech otevřel diskusi s konkurenční značkou Sony za účelem implementování cross-play pro herní tituly konzolí Xbox One a PlayStation.

Reklama

Kdyby se oba výrobci herních konzolí dohodli na cross-play komunikaci v rámci svých platforem, mohli by hráči mezi sebou komunikovat a potažmo se i setkávat ve hrách pro více hráčů. Zajištěna by tak měla být jedna společná komunita ve hrách jako je třeba Minecraft.

Majitelé Xbox One si již nějakou dobu mohou u vybraných titulů zahrát také s PC hráči s OS Windows. Sony se na druhé straně možnosti hraní napříč platformami již poměrně dlouho vyhýbá, přestože několik titulů se společnými servery pro PC i svoji konzoli nabízí. Důvodem ke zdrženlivosti je do jisté míry zcela jiný operační systém. Sony se ale ohání hlavně bezpečností hráčů Play Station 4, čemuž dopomohlo také to, že Microsoftu pošramotily pověst nedávné útoky hackerů. 

Microsoft chce se Sony dojednat cross-play hraní u některých titulů pro PS4 a Xbox One
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft nekončí pouze u Sony, ale snaží se oslovit také Nintendo pro cross-play s konzolí Switch. O positivní krok jde zejména z pohledu multiplayerového hraní, jelikož by se díky spojení více platforem mohl výrazně zvýšit počet hráčů v jednom prostředí (na jednom serveru). Zda se nakonec přeci jen spojení serverů u některých titulů dočkáme nyní závisí na Sony.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama