omen-x-od-hp-vyzbroj-pro-herni-nadsence
Novinka OMEN X od HP: výzbroj pro herní nadšence

OMEN X od HP: výzbroj pro herní nadšence

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 8. 2017 16:30 1

HP představilo svůj dosud nejvýkonnější herní laptop. OMEN X byl speciálně navržen pro herní nadšence a profesionální hráče esportu, kteří od svého přístroje očekávají maximum. Dostal pokročilé chlazení, které podporuje přetaktování procesorů s odemčeným násobičem, továrně přetaktovanou grafiku a výběr z řady pamětí pro vysoký herní výkon v designově vybroušeném šasi.

Reklama

Aby mohli porazit konkurenci, potřebují soutěžní hráči optimální a konfigurovatelný výkon na úrovni stolního počítače, který jim zaručí nejlepší možnou snímkovací frekvenci a rychlost odezvy. Zároveň hledají zařízení, které nebude dělat výkonnostní kompromisy na úkor mobility. HP zjišťovalo, jak hráči na nejvyšší úrovni soutěží, a stvořilo zařízení, které splní veškeré jejich požadavky. Vybavilo ho proto prémiovými komponenty, pokročilým řešením chlazení, plně přizpůsobitelnou mechanickou klávesnici a softwarovými nástroji, díky kterým budou hráči moci využít hardware tohoto zařízení až na hranici jeho možností.

Základem počítače je procesor s odemčeným násobičem Intel Core i7-7820 HK (Kaby Lake), který doplňují 32 GB operační paměti, grafická karta nVidia GeForce GTX 1080 s 8 GB VRAM (GDDR5X) a dvojice datových úložišť – 256GB M.2 SSD a 2TB pevný disk. Nechybí ani kvalitní mechanická klávesnice s RGB LED podsvícením jednotlivých kláves a funkcí N-key Rollover pro rozeznání více simultánních příkazů (anti-ghosting). Displej samotný má úhlopříčku 17 palců a rozlišení 4K, případně lze vsadit na 1080p panel se 120Hz obnovovací frekvencí. Samozřejmostí u všech obrazovek je podpora technologie nVidia G-Sync pro redukci trhání obrazu.

Připojení řady herního příslušenství zajistí tři porty USB 3.0 Type A, dva konektory Thunderbolt 3, dále je tu HDMI 2.0a s podporou HDR, miniDisplayPort, RJ45 a multiformátové čtečky karet. Kvalitní zvuk obstará podpora DTS Headphone X a zejména reproduktory vyladěné firmou Bang & Olufsen.

V prodeji se počítač HP OMEN X objeví v listopadu za cenu 1 999 dolarů. Česká cena zatím nebyla stanovena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama