nokia-8-je-realitou-nabizi-kovove-telo-a-vysoky-vykon
Novinka Nokia 8 je realitou. Nabízí kovové tělo a vysoký výkon

Nokia 8 je realitou. Nabízí kovové tělo a vysoký výkon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 8. 2017 19:00 6

Společnost HMD Global oficiálně představila smartphone Nokia 8. Jedná se o špičkový přístroj s výkonným procesorem od Qualcommu, duálním fotoaparátem s logem legendární značky Zeiss či kovovým tělem. Přesto můžeme očekávat velmi přijatelnou cenu.

Reklama

Že je nová Nokia opravdu prvotřídní chytrý telefon dokládá použití současného nejvýkonnějšího procesoru Snapdragon 835. Rozšířitelná uživatelská paměť má kapacitu 64 GB a operační paměť potom dostane kapacitu 4 GB.

Displej s úhlopříčkou 5,3 palce je díky menším rozměrům a rozlišení QHD velmi jemný. Nechybí ani dnes tak vyžadovaný duální fotoaparát (každý s rozlišením 13 Mpx), navíc s ceněnou optikou Zeiss. Přední kamerka je rovněž 13Mpx.

Nokia 8 se navíc pyšní i skvělým záznamem zvuku, a to díky integraci technologie OZO Audio. Dalšími lákadly jsou tělo vyfrézováné z jediného bloku hliníku série 6000, kompletní podpora LTE, Bluetooth 5.0, GPS + Glonass a NFC. O nabíjení vestavěného 3 090mAh akumulátoru se stará konektor USB-C (USB 3.1). Zařízení je zabezpečeno biometrickou čtečkou otisků prstů. Operačním systémem je Android 7.1.1, jakmile Google vydá Android O, dorazí aktualizace.

Nokia 8 se začne prodávat během září ve čtyřech barvách (ocelové, měděné a dvou odstínech modré). Cena je stanovena na 599 eur (asi 15 600 korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama