nejrychlejsi-mobilni-internet-mel-v-cervenci-t-mobile
Internet Novinka Nejrychlejší mobilní internet měl v červenci T-Mobile

Nejrychlejší mobilní internet měl v červenci T-Mobile

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 8. 2017 20:00

Nejrychlejší mobilní internet LTE měl v červenci operátor T-Mobile, který po dlouhých měsících překonal Vodafone. Co se týče kabelového připojení a pevných sítí, ty se držely zhruba na stejných rychlostech jako v červnu. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Reklama

Průměrná rychlost LTE v síti T-Mobile se proti červnu snížila o jedno procento na 34 Mbit/s, což firmu v nejnovějším měření vyneslo na první místo. U Vodafonu rychlost LTE připojení klesla o pět procent na 33 Mbit/s a u O2 internet zpomalil o sedm procent, což znamenalo průměrnou rychlost 31 Mbit/s.

Rychlost v bezdrátových sítích WiFi se v červenci proti červnu snížila o tři procenta na průměrných 13,6 Mbit/s. U jednotlivých poskytovatelů byla rychlost mezi osmi a 23 Mbit/s. Kabelový internet, reprezentovaný hlavně sítí UPC, zaznamenal meziroční navýšení o čtvrtinu na 35,9 Mbit/s. Naproti tomu rychlost v pevných sítích se proti předchozímu měsíci téměř nezměnila. Připojení přes xDSL zpomalilo o procento na 11,75 Mbit/s. Optické přípojky rovněž ubraly procento na průměrných 25,9 Mbit/s.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama