xbox-360-bude-mit-harddisk-a-bezdratovy-ovladac
Novinka Xbox 360 bude mít harddisk a bezdrátový ovladač

Xbox 360 bude mít harddisk a bezdrátový ovladač

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

28. 7. 2005 00:00 7

Výbavička, kterou si přinesete domů spolu s konzolí Microsoft Xbox 360, bude vcelku příjemným potěšením - jednak bude stroj vybaven pevným diskem, dále dostanete bezdrátový ovladač, headset a ethernetový kabel.

Reklama

O pevném disku se toho zatím moc neví. Vlastně se neví vůbec nic - kapacita, rozhraní, možnost hotswapu, ani zdali bude interní nebo externí (ale pravděpodobnější je spíše druhá možnost). Microsoft dále představil další příslušenství, které bude buď součástí balení nebo se bude dát dokoupit zvlášť. Patří mezi ně zmiňovaný bezdrátový ovladač, paměťová jednotka, pevný disk, bezdrátová síťová karta, čelní kryty, univerzální dálkový ovladač, S-video AV kabel, VGA HD AV kabel a komponentní AV kabel. Dále Microsoft představil různé typy baterií a nabíječek pro bezdrátové ovladače.

Xbox 360 je založen na procesoru vyvinutým IBM a grafickém čipu R500 od ATi. Díky bezdrátové konektivitě bude nová konzole určena pro daleko širší využití, než pouhé hraní her. Konečná cena, která byla původně odhadována na 299 dolarů, bude podle analytiků spíše 399 dolarů, pokud i Sony nakonec Playstation 3 zdraží (jako že asi ano). Microsoft má s Xboxem 360 velké plány - chce prodat 3 milióny kusů ještě tento rok a zaujmout polovinu konzolového trhu.

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama