dramaticke-windows-vista
Novinka Dramatické Windows Vista

Dramatické Windows Vista

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

28. 7. 2005 00:00 15

Nebo raději Windows Longhorn? Každopádně po vydání Windows Vista Beta 1 vstávají všem procesorům tranzistory na křemíku. Privilegia testovat nové Windows se dočkalo podle odhadů až 20 000lidí. Díky programu MSDN počet testerů vzroste v brzké době o půl milionu.

Reklama

Spousta nových zjednodušení, možností a nápadů. Jinak se Windows Vista nedá popsat. Na první pohled Vás určitě zaujme vzhled. Nový operační software se rozhodně nesnaží tvářit konzervativně. Byla vytvořena virtuální složka, přepracována nabídka start a pro mobilní Windows Vista je nabídka snadńého spojení s okolními počítači a projektory.

Čas jsou peníze a to si uvědomili i pánové u Microsftu. Právě zde se užívá spojení dramatické zrychlení. Citelné zrychlení a tím i úsporu času pocítíte už při instalaci systému. Windows instaluje pouze jednu kopii identických souborů a tím se vyhýbá redundanci a také spoří čas. Rychlými časy se také může pochlubit při přechodu z režimu spánku. V této kategorii dosahuje Vista rychlosti 2s!

Windows je zas o něco bezpečnější a stabilnější. (Být Billem, tak se tímto prohlášením moc neoháním, na jedno takové od něj se moc dobře pamatuji:). Je zde možnost nastavení několika úrovní oprávnění administrátorům. Pomocí služby Hardening je systém schopen monitorovat aktivitu malwaru. Pochopitelně je schopen detekovatat a odstraňovat viry a malware.

Surfování je zábavnější. Hlavně pro ty, kteří trpí stihomamem. Při brouzdání v takzvnaném bezpečném režimu nehrozí žádné bezpečnostní riziko ze strany www stránek. Přístupné jsou také vyhledávací panely nejznámějších vyhledávačů.

Vydání finální verze je plánováno na léto 2006, tak uvidíme, na čem Microsoft ještě zapracuje. Mohli by to být například hardwarové požadavky, ikdyž nejsou vzhledem k datu vydání nijak přemrštěné. Pro informaci. Budete potřebovat "standartní" procesor AMD či INTEL, 512MB RAM, a grafickou kartu s hardwarovou podporou Direct X 9.0. Pukud nechcete přejít na jiný OS, bude Windows Vista nustností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama