nejvice-zakazniku-o2-s-aktivnim-roamingem-cestuje-v-rakousku-spotrebe-dat-vsak-vevodi-chorvatsko
Novinka Nejvíce zákazníků O2 s aktivním roamingem cestuje v Rakousku, spotřebě dat však vévodí Chorvatsko

Nejvíce zákazníků O2 s aktivním roamingem cestuje v Rakousku, spotřebě dat však vévodí Chorvatsko

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 8. 2017 22:30 1

Spotřeba dat roste, v zahraničí jich Češi spotřebují ze svého tarifu dokonce víc než doma a dokupují si data. Vyplývá to ze statistik O2.

Reklama

V počtu tuzemských uživatelů s aktivovaným roamingem vede Rakousko před Německem a Slovenskem. Největší objemy dat ale lidé spotřebují v Chorvatsku, kde podle měření stoupla spotřeba dat padesátinásobně.

„Češi mnohem více na plážích datují, zejména sdílejí fotografie na sociálních sítích. Rekordní byl letošní 7. červenec, kdy zákazníci O2 přenesli zatím největší objem dat v rámci jednoho dne. Do přenesených dat by se vešly desítky milionů fotografií pořízených chytrými telefony,“ uvedla ředitelka mobilního segmentu v O2 Silvia Cieslarová.

Co do počtu českých uživatelů roamingu je ale Chorvatsko až čtvrté a Itálie šestá. „Do Rakouska a jeho krásných hor vyrážíme za letní pěší turistikou a aktivní dovolenou, na které nemáme tolik času na brouzdání na internetu. Jde také o tranzitní zemi, přes kterou Češi autem míří právě k Jadranu,“ uvedla ředitelka mobilního segmentu v O2 Silvia Cieslarová.

Zatímco u dat zaznamenal operátor po uvolnění roamingových poplatků v polovině června vysoké meziroční růsty, u telefonování byl růst mnohem nižší. Počet minut provolaných v roamingu vzrostl oproti loňskému roku na dvojnásobek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama