asus-predstavil-spickovou-desku-pro-hrace-rog-rampage-vi-apex-x299
Novinka Asus představil špičkovou desku pro hráče ROG Rampage VI Apex X299

Asus představil špičkovou desku pro hráče ROG Rampage VI Apex X299

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 8. 2017 11:00

Asus dnes odhalil svoji novou vlajkovou loď v oblasti základních desek s čipsetem X299 a paticí LGA 2066, tedy pro procesory Intel Core X.

Reklama

Tato deska spadá pod značku Republic of Gamers a bude tedy určena těm nejnáročnějším hráčům. Její označení je Rampage VI Apex a formát ATX. Zajímavostí je tvar PCB desky, který má na spodku a na boku výřezy. Celkový design desky koresponduje se sérií ROG a dočkáme se tudíž černého PCB, nasvícení Aura Sync RGB a robustních chladičů přes napájecí kaskádu i čipset.

O napájení desky se stará kombinace 24pinového ATX a dvou 8pinových EPS konektorů, které jsou doplněny ještě o 4pinový ATX a 6pinový PCIe konektor. Těšit se tedy můžeme na skutečně silnou napájecí kaskádu, která je ochlazovaná nejen přímým pasivem, ale teplo je odváděno ještě do chladiče nad zadním panelem. 

Asus představil špičkovou desku pro hráče ROG Rampage VI Apex X299
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obou stranách patice pro procesor jsou rozmístěny DIMM sloty pro paměti typu DDR4, které jsou čtyři. Jejich počet je tedy polovíční například oproti Rampage VI Extreme. Paměti by ale měly mít na desce lepší podmínky pro přetaktování. Podporováno je zapojení pamětí až do 64 GB s taktem až 4133 MHz. Pro přetaktování je určená celá řada užitečných funkcí včetně tlačítek pro OC, měření voltáže atp. Dočkáme se také diagnostických LED. 

Mezi další výbavou najdeme čtyři sloty pro grafické karty PCI-Express 3.0 x16 propojené přímo s procesorem a jeden slot PCIe 3.0 x4 napojený na čipset X299. Do sítě se lze připojit pomocí gigabitového ethernetového portu spravovaného síťovou kartou Intel I219V, nebo bezdrátové pomocí Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac s podporou MU-MIMO. Součástí Wi-Fi modulu je také Bluetooth 4.2. Disky lze připojit pomocí čtyř SATA III a rozhraní M.2. 

Výrobce zatím bohužel neodhalil ani datum vydání, ani cenu. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama