pololetni-trzby-t-mobilu-vzrostly-na-13-2-miliardy-korun
Novinka Pololetní tržby T-Mobilu vzrostly na 13,2 miliardy korun

Pololetní tržby T-Mobilu vzrostly na 13,2 miliardy korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 8. 2017 13:30 1

T-Mobile v pololetí zvýšil celkové tržby o tři procenta na 13,2 miliardy korun. Provozní zisk klesl o 1,3 procenta na 5,44 miliardy korun. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Reklama

K 30. červnu využívalo mobilní služby T-Mobile více než 6,1 milionů zákazníků, přičemž téměř 3,8 milionu tvořili zákazníci tarifní a 2,4 milionu zákazníků využívalo předplacené služby.

„V červnu jsme se museli vypořádat s výzvou v podobě zavedení EU roamingu a byli jsme úspěšní. Naším zákazníkům jsme výhody tohoto volání poskytli s předstihem a vůbec jako první operátor v České republice,” uvedl generální ředitel Milan Vašina.

Průměrný měsíční churn (podíl zákazníků, kteří přestali využívat služeb operátora) poklesl meziročně o 0,2 % na 1,2 %. V prvním pololetí roku zákazníci T-Mobile v průměru provolali 159 minut měsíčně, tedy o 0,6 % více než vloni. Celkový objem přenesených dat meziročně vzrostl o 49,3 % a dosáhl 21 786 terabytů.

Celkové tržby z mobilních a pevných služeb dosáhly 13,2 miliardy Kč, tržby z mobilních služeb se přiblížily hodnotě 9,3 miliardy Kč. Průměrná měsíční útrata za mobilní služby (ARPU) pak byla 253 Kč.

T-Mobile Czech Republic je člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Co do počtu zákazníků je největším tuzemským operátorem na trhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama