netgear-uvadi-na-trh-cenove-dostupny-wifi-router-r6800
Novinka NETGEAR uvádí na trh cenově dostupný WiFi router R6800

NETGEAR uvádí na trh cenově dostupný WiFi router R6800

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 8. 2017 12:00 1

Na český trh byl uveden dvoupásmový WiFi router NETGEAR R6800. Novinka nabízí vysokorychlostní připojení dosahující až 1,9 Gb/s pro více než dvacet zařízení současně. Zároveň je vybavena širokou řadou funkcí umožňujících snadnou správu a sdílení obsahu.

Reklama

R6800 je vybaven WiFi standardem AC1900 a technologií Beamforming+ nabízející kvalitní bezdrátové připojení dosahující kombinované teoretické propustnosti až 1,9 Gb/s, tj. 600 Mb/s v 2,5GHz pásmu a 1 300 Mb/s v 5GHz pásmu. Technologie Beamforming+ společně se třemi externími anténami a výkonnými radio zesilovači zároveň poskytuje dostatečné pokrytí i napříč velkými domácnostmi.

Rychlé Wi-Fi připojení a plynulé streamování i v případě připojení velkého počtu zařízení k síti zajišťuje kombinace pokročilého QoS umožňující rozpoznání vlastností jednotlivých zařízení a aplikací a následné určení jejich priority v rámci síťového provozu a technologie Airtime Fairness eliminující prodlevy v případě připojení pomalejšího zařízení.

Router je dále vybaven čtyřmi gigabitovými ethernetovými LAN porty a dvěma USB porty (1× USB 3.0, 1× USB 2.0), jež umožňují kabelem připojit k routeru širokou řadu multimediálních zařízení. Bezpečné připojení a sdílení obsahu umožňuje řada pokročilých bezpečnostních funkcí. Patří mezi ně customizované, volně dostupné URL pro nastavení osobního FTP serveru, podpora VPN umožňující zabezpečený vzdálený přístup, chráněný přístup k Wi-Fi (WPA/WPA2 – PSK), dvojitá firewall ochrana (SPI a NAT) i prevence před DoS útoky. Vedle bezpečnostních funkcí nabízí NETGEAR R6800 také široké možnosti v oblasti správy Wi-Fi sítě i sdílení jejího obsahu.

WiFi router NETGEAR R6800 je v prodeji za doporučenou koncovou cenu 3 199 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama