vodafone-zprijemni-neslysicim-komunikaci-na-prodejnach
Novinka Vodafone zpříjemní neslyšícím komunikaci na prodejnách

Vodafone zpříjemní neslyšícím komunikaci na prodejnách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 8. 2017 11:00

Vodafone, jako první telekomunikační společnost v České republice, zahájil ve svých prodejnách pilotní testování služby Tiché spojení, která umožní neslyšícím a sluchově postiženým zákazníkům snáze komunikovat se zaměstnanci prodejny. Tiché spojení zajistí jak on-line tlumočení do českého znakového jazyka pro neslyšící klienty, tak přepis mluveného slova pro nedoslýchavé zákazníky.

Reklama

V České republice žije více než půl milionu neslyšících a sluchově postižených lidí. Neslyšící, kteří se dorozumívají pouze pomocí znakového jazyka, mohou prostřednictvím hlasu tlumočníka nebo textu přepisovatele komunikovat se zaměstnanci prodejny v reálném čase. Snadno tak vyřeší svoje požadavky a předejde se tak i případnému nedorozumění. Zákazník si může přepisovatele nebo tlumočníka Tichého spojení rezervovat na konkrétní čas (www.vodafone.cz) nebo si službu vyžádat bez předchozího ohlášení při příchodu na prodejnu.

„Máme velkou radost, že jsme navázali spolupráci se společností Vodafone, která tak podpořila komunitu sluchově postižených a umožnila jim komunikovat skrze platformu Tiché spojení na svých pobočkách," říká Petr Vlach, ředitel společnosti Tiché spojení.

Tiché spojení, které je pro zákazníky Vodafonu zdarma, si nejprve vyzkoušejí v Mladé Boleslavi, Jičíně, Trutnově, Turnově, Jablonci nad Nisou, Liberci, České Lípě, Vrchlabí, Kladně a v šesti pražských prodejnách. Do měsíce bude Tiché spojení dostupné již ve všech prodejnách Vodafonu. Služba Tiché spojení, která využívá kvalifikované tlumočníky a přepisovatele obecně prospěšné společnosti Tichý svět a technologicky ji zajišťuje společnost Tiché spojení, bude poskytována ve stejném režimu, jako je otevírací doba konkrétní prodejny Vodafone.

Díky moderním technologiím se daří bourat komunikační bariéry neslyšících a sluchově postižených i Nadaci Vodafone. Kromě mobilní aplikace Tichá linka sloužící k tlumočení znakového jazyka a přepisu podpořila v minulosti také online simultánní přepis řeči eScribe nebo mobilní aplikaci Znakujte s námi, která slouží k usnadnění komunikace rodičů s neslyšícími dětmi. Rozhraní pro komunikaci neslyšících má nově i aplikace Záchranka, jejíž generálním partnerem je právě Nadace Vodafone.

Vodafone zpříjemní neslyšícím komunikaci na prodejnách
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Vodafone TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama