hp-prichazi-s-vlastnim-vr-pc-batohem-s-cenovkou-3-299-dolaru-a-profesionalni-grafikou
Novinka HP přichází s vlastním "VR PC batohem" s cenovkou 3 299 dolarů a profesionální grafikou

HP přichází s vlastním "VR PC batohem" s cenovkou 3 299 dolarů a profesionální grafikou

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 8. 2017 16:00

Řada výrobců se s příchodem VR headsetů rozhodla vydat také mobilní, výkonné herní počítače, které lze přenášet na zádech. Prvními výrobci, kteří se tohoto formátu ujali, byly značky MSI (VR One) a Zotac (VR Go). Nyní se k nim překvapivě přidává také HP.

Reklama

To přichází s mírně pozměněným konceptem VR batohu, který bude ještě o poznání dražší než u konkurence, zato ale nabídne zajímavé příslušenství a svým hardwarem napovídá spíše využití jako pracovní stanice. O tom ostatně svědčí i to, že zařízení nebude spadat do herní řady Omen. Součástí PC je pochopitelně výkonný procesor Intel Core i7 rodiny Kaby Lake, kterému může sekundovat až 32 GB operačních pamětí.

HP přichází s vlastním "VR PC batohem" s cenovkou 3 299 dolarů a profesionální grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafický výkon pak má na starosti profesionální grafika Nvidia Quadro P5200, díky čemuž může zařízení cílit spíše na tvorbu obsahu, než pouze na hraní. Bez připojení do elektrické sítě by mělo PC na baterii vydržet okolo 1,5 hodiny. Součástí balení ale má být náhradní baterie a uživatel je tak může snadno přehazovat a udržet ho v chodu déle. 

Zajímavostí řešení od HP, které výrobce označuje jako Z VR Backpack, je dodávaný dok, který přenosný počítač snadno přemění ve výkonný desktop a zároveň rozšíří jeho konektivitu. Výrobce chce Z VR začít prodávat v září za cenu od 3 299 dolarů, což odpovídá zhruba 88 000 Kč s DPH.

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama