sd-karta-a-usb-flashdisk-v-jednom
Novinka SD karta a USB flashdisk v jednom

SD karta a USB flashdisk v jednom

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

26. 7. 2005 00:00 7

The Register přinesl recenzi na paměťovou kartu od Sandisku, která není tak úplně pouze paměťovou kartou. Pokud totiž chcete data z karty zkopírovat do počítače, nepotřebujete čtečku, ani nemusíte připojovat a zapínat fotoaparát, MP3 přehrávač, nebo cokoliv v čem SD kartu používáte.

Reklama
SD karta a USB flashdisk v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak vidíte na obrázku, druhá strana SD karty ukrývá USB konektor. Použitá flash paměť je v podstatě RS-MMC, přesto se Sandisku podařilo vtěsnat do tohoto miniaturního multifunkčního zařízení vtěsnat půl gigabajtu kapacity při zachování standardu karet Ultra II, tedy rychlost 60x. Kopírování souborů trvá stejnou dobu při použití USB 2.0 čtečky a přímého připojení karty jako flashdisku. Připojování do zadních USB portů se může zvrhnout v docela slušnou artistickou kreaci nebo v něco podobné snaze odemknout domovní dveře s nějakým tím alkoholem v krvi. Pokud však máte USB porty zepředu case, nebo vlastníte prodlužovačku (kterou Sandisk ke kartě nedodává), máte vyhráno.

Za 50 liber (2200 Kč) tedy dostáváme vysokorychlostní paměťovou kartu Secure Digital a zároveň USB klíčenku. Zajímalo by mne, jestli se toto kuriózní řešení ujme - jistou šanci má, nemyslíte? Na českých obchodech jsem tento vynález nenašel, pokud někdo víte, kde se dá v naší republice sehnat, budu rád, když se vyjádříte v diskuzi.

Zdroj: The Register

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama