mapy-cz-nove-nabizi-mobilni-off-line-mapy-celeho-sveta
Novinka Mapy.cz nově nabízí mobilní off-line mapy celého světa

Mapy.cz nově nabízí mobilní off-line mapy celého světa

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 7. 2017 18:00

V naplno rozjeté cestovatelské sezoně Mapy.cz přicházejí s turistickými off-line mapami celého světa, dostupnými pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Čeští cestovatelé tak dostávají detailní turistické mapy celého světa, u nichž po stažení už není nutné mít připojení k internetu.

Reklama

Ještě nedávno si mohli cestovatelé v mobilní aplikaci Mapy.cz stáhnout a v off-line režimu používat mapy Evropy. Vyhledávání bez internetového připojení však fungovalo dokonce jen pro Českou republiku.

„Ať si teď vzpomenete na jakékoliv místo na zemi, kam byste se chtěli vypravit, můžete si s naší mobilní aplikací mapu daného regionu či státu stáhnout, a poté používat off-line. A to nejenom jako klasickou mapu, kdy vidíte, kde je jaké město nebo silnice, ale můžete si vyhledat zajímavá místa v okolí, ihned vidíte tipy na historické památky, naplánujete si cestu k nejbližšímu zámku anebo zjistíte, kde je jaká restaurace, hotel, či zastávka MHD,“ vysvětluje Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Off-line mapy celého světa svým rozsahem a obsahem představují nejdetailnější turistické mapy, v nichž jsou vykresleny všechny vrstevnice a ostatní detailní informace, na které jsou lidé z aplikace Mapy.cz zvyklí. Díky tomu by mapy všech zemí světa zabraly více než 180 GB, a tím pádem není reálné je mít celé nahrané v jednom mobilním telefonu.

„Takové množství dat není reálné stáhnout do jednoho telefonu najednou. Právě proto jsme off-line mapy světa rozdělili na jednotlivé státy a tam, kde jsou i jednotlivé země stále velmi obsáhlé, jako třeba u Norska, Německa, různých států z USA, jsme sáhli po rozdělení na menší regiony,“ uvádí se na blogu Mapy.cz.

„Navíc jsme doplnili ještě jednu vychytávku, a to při stahování map do off-line módu, respektive pro jejich vyhledávání. Když si nechcete stahovat mapu některého ze států, který je na vaši paměť v telefonu stále velký, stačí, když zadáte některé z větších měst, kam se chystáte a Mapy.cz vám samy našeptají, jaký region si máte stáhnout,“ doplňuje produktový návrhář Petr Kozlík.

Nová verze aplikace Mapy.cz je zatím dostupná pouze pro systém Android. Pro iOS a také pro desktopová zařízení s Windows 10 bude aktualizace vydána v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama