telo-jako-vodic-prichazi-redtacton
Novinka Tělo jako vodič - přichází RedTacton

Tělo jako vodič - přichází RedTacton

Docekal

Docekal

22. 7. 2005 00:00 7

MP3 přehrávač přenášející hudbu, počítačová síť mezi dvěma lidmi - jednoduché a snadné,  bez drátu, jenom s využitím lidského těla

Reklama
Tělo jako vodič - přichází RedTacton
i Zdroj: PCTuning.cz

Propojení mezi PDA, mobilním telefonem, MP3 přehrávačem, ale klidně i notebookem či tiskárnou - všechno jenom prostřednictvím vlastního těla. Bez drátů i bez jakékoliv radiové komunikace. Japonský komunikační gigant NTT vyvinul technologii pojmenovanou RedTacton. A schopnou přenášet data "lidským tělem" až rychlostí 2 10Mbps. A komerční nasazení je prý možné již příští rok.

Konec přenášení fotografií z fotooaparátu do počítače pomocí USB kabelu - prostě v jedné ruce (nebo ho necháte v pouzdře na opasku) podržíte foťák, druhou se "dotknete síťového senzoru" na svém PC a chvíli počkáte - dokonce se nebudete muset ani přímo dotýkat, proto jsem slovo "dotknete" ponechal v uvozovkách. NTT RedTacton nepotřebuje, narozdíl od konkurenčních technologií (Microsoft či IBM) přímý kontakt s kůží. A pokud se bojíte proudu probíhajícího tělem? Ani to nemusíte, RedTacton nic takového také nepotřebuje. Jinými slovy, jde o bezkontaktní řešení, mající poměrně široké možnosti nasazení.

Podrobnosti viz původní tisková zpráva NTT
a aktuální informace o funkčních prototypech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama