microsoft-bude-opet-propoustet
Novinka Microsoft bude opět propouštět

Microsoft bude opět propouštět

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 7. 2017 13:30 1

Microsoft v rámci restrukturalizace svých aktivit zruší tisíce pracovních míst. Zástupci podniku to potvrdili ve čtvrtek, odmítli však poskytnout přesnější informace o rozsahu plánovaného propouštění.

Reklama

V amerických médiích se hovoří o zrušení 3 000 až 5 000 pracovních pozic. Propouštění by se údajně mělo týkat hlavně zaměstnanců v obchodních odděleních mimo Spojené státy. Microsoft po celém světě zaměstnává kolem 121 500 lidí.

Tisíce lidí přitom americký gigant propustil už loni. Tehdy čistky probíhaly hlavně v oddělení týkajících se problémových aktivit v oblasti chytrých telefonů. Tehdy bylo propuštěno bezmála pět tisíc lidí. Právě na poli smartphonů totiž Microsoft dlouho zaostával za konkurencí.

V roce 2014 kvůli snaze o změnu podnik dokonce koupil výrobu mobilních telefonů finské firmy Nokia za zhruba 7,2 miliardy dolarů (175,7 miliardy Kč), ve snaze napadnout vedoucí postavení firem Apple a Samsung. Akvizice nakonec ale k žádnému zvratu nepřispěla, problémy mobilní divize spíše ještě prohloubila.

Zdroj: CTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama