sk-hynix-odstartovalo-hromadnou-vyrobu-72vrstvych-3d-nand-flash-cipu
Novinka SK Hynix odstartovalo hromadnou výrobu 72vrstvých 3D NAND flash čipů

SK Hynix odstartovalo hromadnou výrobu 72vrstvých 3D NAND flash čipů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 7. 2017 10:00

Společnost SK Hynix sice se sériovou výrobou svých nejnovějších 72vrstvých 3D NAND flash čipů začala již v dubnu, ale až nyní potvrdila, že je schopen zahájit masovou výrobu s vysokou hustotou produkce.

Reklama

Vedení společnost SK Hynix totiž mělo strach, zda bude SK Hynix schopno plně pokrýt poptávku, což by nyní mělo. Po třech měsících vývoje může nyní masová výroba naplno započnout se zlepšeným výtěžkem stávajících linek, který má být prý dokonce srovnatelný jako u konkurenčního Samsungu.

Podle průmyslových zdrojů už dokonce SK Hynix hromadně vyrábí první SSD s vlastními řadiči a firmware a právě se 72vrstvými 256Gb NAND flash čipy nové generace. Do budoucna hodlá SK Hynix začít také s výrobou čipů s 512Gb kapacitou. To se ale nejspíše stane až koncem tohoto roku. Disky s těmito čipy navíc budou určeny pro vysokokapacitní úložiště a systémy. 

SK Hynix odstartovalo hromadnou výrobu 72vrstvých 3D NAND flash čipů
i Zdroj: PCTuning.cz

72vrstvé 3D NAND flash čipy a 1TB SSD s nimi

Hynix masovou výrobu zatím odstartoval pouze v jedné továrně, nicméně má ji rozšiřovat ještě na další, ale to až později v tomto roce. 72vrstvé paměťové čipy mají nejvíce vrstev na trhu, díky čemuž je možné na stejně velký čip dostat větší kapacitu. Nepřímo tak tyto čipy mohou teoreticky dopomoci pokrýt současný nedostatek paměťových čipů, který způsobuje zvýšení cen v oblasti paměťových médií včetně SSD. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama