pro-android-je-dostupna-inovativni-aplikace-na-houby
Novinka Pro Android je dostupná inovativní Aplikace na houby

Pro Android je dostupná inovativní Aplikace na houby

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 6. 2017 09:30 1

Čeští autoři z vývojářského studia Vocom vydali letos v červnu Aplikaci na houby. Ambicí tohoto projektu bylo vydat nejkvalitnější a nejucelenější mobilní aplikaci pro určování hub. Až tedy v létě budete vyrážet do lesa s koši, nezapomeňte si ji nainstalovat.

Reklama

Aplikace obsahuje atlas s reprezentativním výběrem 210 význačných druhů hub, s podrobnými popisy a kvalitními fotografiemi. Dále je zde sofistikovaný klíč k určování druhů hub podle viditelných znaků. Největší specialitou aplikace je ale experimentální funkce pro optické rozpoznávání hub. Uživatel kamerou zabere houbu, a aplikace pomocí předtrénované neuronové sítě hádá, o jaký druh houby by mohlo jít.

Toto rozpoznávní přitom běží v offline režimu přímo na vašem telefonu. Takže jej můžete používat i v hlubokých lesích, kam lidská noha zřídka kdy vkročí a kde mobilní operátoři nabízejí mrzké pokrytí internetem. Ovšem je třeba zdůraznit, že na výsledky rozpoznávání rozhodně nelze spoléhat - je to jen zajímavá a někdy užitečná pomůcka. Houby umějí být pěkně jedovaté.

Stahujte

Na tvorbě Aplikace na houby se podílel početný tým autorů, včetně renomovaného mykologa Martina Kříže. Dobrou zprávou pro uživatele je, že aplikace je zcela zdarma (s možností dobrovolného příspěvku). Je k dispozici na platformě Android, a to v českém a anglickém jazyce. Autoři nyní po vydání aplikace čekají, zda se aplikace rozšíří, a zda bude mít cenu snažit se dále ji zlepšovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama