sygic-zaclenuje-rozsirenou-realitu-do-sve-aplikace-pro-gps-navigac
Novinka Sygic začleňuje rozšířenou realitu do své aplikace pro GPS navigac

Sygic začleňuje rozšířenou realitu do své aplikace pro GPS navigac

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 6. 2017 20:00 2

Tvůrce populární aplikace pro smartphony Sygic oznámil uvedení nové funkce rozšířené reality (Augmented reality). Více než 200 milionů uživatelů po celém světě tak získalo možnost využít rozšířenou realitu a s tím zároveň i kvalitnější navigaci na cestě.

Reklama

Real View Navigace od Sygic využívá GPS a fotoaparát chytrého telefonu k realizaci GPS navigačního systému na bázi rozšířené reality. Při používání tyto funkce řidič již nemusí sledovat mapu na telefonu. Namísto toho je veden po virtuální trase v náhledu kamery chytrého telefonu.

„Díky tomu není Real View Navigace pouze intuitivní, ale je také bezpečnější než tradiční navigační aplikace. Řidiči se mohou stoprocentně spolehnout, že jim neunikne nic důležitého na silnici či dálnici, protože díky náhledu kamery v reálném čase si mohou na displeji ověřit situaci, aniž by tím ohrozili bezpečnost při řízení,“ tvrdí Sygic.

Real View Navigace je k dispozici pro všechny uživatele systémů Android a iOS k zakoupení v aplikaci za 9,99 eur, tedy asi 265 korun.

Podle studie provedené institucí Pew Research Center v roce 2015 až 67% z dotázaných uživatelů chytrých telefonů uvedlo, že příležitostně používají smartphone pro podrobnou navigaci při řízení. A 31% procent uživatelů dokonce tvrdilo, že navigační aplikace používají často.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama