statistika-pripojeni-pres-wifi-v-kvetnu-zrychlilo
Novinka Statistika: Připojení přes WiFi v květnu zrychlilo

Statistika: Připojení přes WiFi v květnu zrychlilo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 6. 2017 18:00

I v pátém měsíci letošního roku si server DSL.cz připravil zajímavé statistiky zaměřené na WiFi providery. Mimo jiné z nich vyplývá, že s rychlostí si nejvíce polepšil Královéhradecký kraj, nejrychlejší WiFi připojení pak vůbec poprvé měli v Moravskoslezském kraji. Celková rychlost připojení se meziměsíčně zvýšila o čtyři procenta na 13,7 Mbit/s.

Reklama

Připojení po optických vláknech zpomalilo v průměru o 11 procent na 24,4 Mbit/s, kabelové přípojky pak proti dubnu ubraly dvě procenta na 35,8 Mbit/s. Rychlost xDSL po telefonních linkách stagnovala na 11,8 Mbit/s.

U mobilního připojení LTE zvýšil v květnu rychlost pouze T-Mobile, který zvýšil průměr ve své síti o čtyři procenta na 32,7 Mbit/s a předehnal firmu O2, která zpomalila o pět procent na 32,1 Mbit/s. První zůstal i přes tříprocentní pokles Vodafone s průměrem 34,9 Mbit/s.

Přestože u T-Mobilu v síti 3G klesla rychlost o osm procent, stále si tento operátor vede s rychlostí 8,7 Mbit/s nejlépe. U O2 3G internet zrychlil o jedno procento na 8,6 Mbit/s a u Vodafonu rychlost stagnovala na 6,9 Mbit/s.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama