toshiba-uvadi-na-trh-notebook-tecra-x40-zamereny-na-byznys-sferu
Novinka Toshiba uvádí na trh notebook Tecra X40 zaměřený na byznys sféru

Toshiba uvádí na trh notebook Tecra X40 zaměřený na byznys sféru

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 6. 2017 12:30

Už v lednu nám společnost Toshiba slíbila dvojici nových notebooků Portégé X30 a Tecra X40, z nichž první model již na trh dorazil a druhý by měl přijít v těchto dnech.

Reklama

Model Tecra X40 se zaměřuje na firemní klientelu, o čemž vypovídá i jeho výbava a samozřejmě i cena. Ta začíná na 1 330 dolarech, tedy zhruba 37 600 Kč s DPH. K notebooku budou k dostání také další doplňky jako je dokovací stanice přes Thunderbolt 3 za 300 dolarů, nebo několik užitečných USB adaptérů s cenami od 45 do 90 dolarů. 

Toshiba uvádí na trh notebook Tecra X40 zaměřený na byznys sféru
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebook je stejně jako jeho stájový kolega Portégé X30 velice tenký s tloušťkou pouhých 16,9 mm. Hmotnost je také poměrně nízká a dosahuje zhruba na 1,2 kg. Přes tenkou konstrukci a nízkou hmotnost se ale notebook může pochlubit slušnou výbavou. 14" displej zařízení může mít buď HD v nižší konfiguraci, nebo Full HD rozlišení. 

V šasi je umístěný procesor Intel Core rodiny Kaby Lake s podporou technologie Intel vPro. CPU sekunduje 8 GB operačních pamětí DDR4 s taktem 2133 MHz v základu. Jako úložiště slouží 256GB PCIe SSD. Chybět by neměl ani bezpečnostní čip TPM 2.0 a o napájení se má starat 48Wh baterie. 

Toshiba uvádí na trh notebook Tecra X40 zaměřený na byznys sféru
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí notebooku jsou také kvalitní stereo reproduktory Harman Kardon, nebo podsvícená klávesnice odolná vůči polití. Mezi sadou konektorů najdeme 2 porty USB 3.1 typu C společně s USB 3.0 portem a HDMI výstupem. Nechybí ani čtečka paměťových karet microSD a audio jack pro sluchátka a mikrofon.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama