prvni-externi-ssd-western-digital-dorazil-na-cesky-trh
Novinka První externí SSD Western Digital dorazil na český trh

První externí SSD Western Digital dorazil na český trh

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 6. 2017 10:00

Společnost Western Digital uvádí na český trh svůj nejrychlejší externí solid-state disk. My Passport SSD je určen především pro technologické nadšence a tvůrce digitálního obsahu, kterým nabízí vysoké přenosové rychlosti v kompaktním, snadno přenositelném těle.

Reklama

My Passport SSD je nejrychlejší SSD ze stejnojmenné produktové řady značky WD a umožňuje přenášet data rychlostí až 515 MB/s. Podle výrobce byl navržen pro počítače s rozhraním USB Type-C a je kompatibilní s rozhraním USB 3.1 druhé generace, díky propojovacímu kabelu USB Type-C to Type-C a adaptéru pro rozhraní USB typu A, které je běžné u většiny počítačů. Obsah My Passport SSD chrání 256bitovým AES hardwarovým šifrováním a uživatelé mohou pro zabezpečení využít i heslo. Potěšující je také odolnost proti pádu z výšky až dva metry a disk vydrží i přetížení 1 500 G.

SSD je k dostání v kapacitách 1 TB, 512 GB a 256 GB. Součástí jeho balení pak je i zálohovací software WD Backup, který usnadňuje automatické zálohování.

Cena a dostupnost

Externí disk My Passport SSD je dodáván na český trh od června tohoto roku. Je na něj poskytována tříletá záruka. Cena začíná na 3 990 Kč včetně DPH pro model s kapacitou 256 GB. Doporučená koncová cena pro variantu s 1 TB je 12 990 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama