o2-nabidne-zakaznikum-kvalitni-xdsl-modem-a-router
Novinka O2 nabídne zákazníkům kvalitní xDSL modem a router

O2 nabídne zákazníkům kvalitní xDSL modem a router

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 6. 2017 19:00 10

Operátor O2 představil první zařízení, které vyvinul od prvotní skici až po finální podobu zcela ve vlastní režii. Smart Box spojuje modem, WiFi router a zařízení pro připojení chytré domácnosti. Vše se navíc ovládá pomocí speciálně vyvinuté mobilní aplikace.

Reklama

Návrh nového zařízení dostaol na starosti průmyslový designer Martin Tvarůžek, který jako jediný Čech získal prestižní ocenění Red Dot Award ve strojírenské kategorii. „Nechtěli jsme, aby lidé svůj modem dál schovávali na místa, odkud hůř vysílá signál. Vytvořili jsme proto vertikálně postavený modem v matně černé barvě, jehož součástí je i displej s hodinami a také jedno z nejprodávanějších zařízení u nás – meteostanice s předpovědí počasí. V modemu jsou také zabudovány antény, které zajistí 360stupňové pokrytí bytů i rodinných domů.

O2 tvrdí, že chtělo zákazníkům u modemu nabídnout širší využití nejen připojení k internetu a šíření WiFi. Rozhodlo se proto dát do Smart Boxu bránu pro bezdrátové připojení chytrých zařízení. Každý zákazník si může snadno zařídit chytrou domácnost bez složité instalace a nutných zásahů pro montáž kabeláže. Možností použití je spousta – od ovládání světel, zalévání, filtraci u bazénu až po zabezpečení.

Díky mobilní aplikaci jsou všechny funkce zákazníkům dostupné v reálném čase z mobilu odkudkoli na světě. Z aplikace bude možné zkontrolovat stav připojení WiFi i všech dalších zapojených zařízení. Lze tak například zkontrolovat zabezpečení domácnosti, na dálku zhasnout světla či zapnout zalévání zahrady. Veškeré ovládání všech připojených zařízení je dostupné odkudkoliv z jedné aplikace, přes kterou bude možné ovládat i více O2 Smart Boxů.

Jako srdce přístroje použilo O2 čipovou sadu BroadcomBCM63138. Smart Box se k xDLS síti umí připojit maximální teoretickou rychlostí 250 Mbps. Jako router pak nabídne 4 gigabitové ethernetové konektory a dvoupásmovou WiFi s teoretickou propustností 2,2 Gbps – 1 740 Mbps na frekvenci 5,0GHz a 450 Gbps na frekvenci 2,4 GHz pro starší zařízení. Dobré pokrytí prostoru má zajištovat sestava integrovaných antén s podporou technologie 4x4 MU MIMO.

Prodej nového modemu zahájí operátor v srpnu. Přestože podobná zařízení v zahraničí vyjdou minimálně na deset tisíc korun, O2 nabídne Smart Box zákazníkům za zaváděcí cenu 3 499 Kč. Součástí balení bude i senzor na dveře zdarma. Prodej Smart Boxu O2 odstartuje se třemi doplňkovými službami – zabezpečením domácnosti, dálkovým ovládáním a požárním hlášením.

Zdroj: O2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama