sluzba-chytre-auto-bude-od-podzimu-nabizet-bezdratovy-internet
Novinka Služba Chytré auto bude od podzimu nabízet bezdrátový internet

Služba Chytré auto bude od podzimu nabízet bezdrátový internet

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 6. 2017 14:00

Mobilní operátor T-Mobile bude od podzimu nabízet možnost vytvoření WiFi hot spotu v automobilech. Připojení nabídne prostřednictvím své služby Chytré auto, kterou nabízí od konce loňského roku.

Reklama

Chytré auto se skládá ze zařízení vybaveného SIM kartou. To se jednoduše nasune do tzv. OBD portu, který mají všechny vozy vyrobené od roku 2001, a přes mobilní síť se propojí s aplikací Motion. Zařízení čte z vozu data a posílá informace o stylu jízdy, pohybu, poruchách, spotřebě paliva a bezpečnosti přímo do aplikace v mobilním telefonu.

Uživatelé služby nově mohou také využívat SOS tlačítko s možností zadat až pět kontaktů na své vybrané blízké nebo přátele. V případě dopravní nehody lze pak stisknutím SOS tlačítka v aplikaci všem těmto lidem odeslat SMS zprávu v předem nadefinované podobě, a požádat tak o pomoc. Adresáti této – bezplatné – zprávy získají současně informace o přesné poloze vozu odesílatele, a budou ji tak moci předat složkám integrovaného záchranného systému. Text SMS je možné libovolně upravovat.

Dalším vylepšením je rozšíření počtu vozů, které lze současně sledovat na mapě, z jednoho na tři. Toho mohou využívat třeba rodiny s více auty, jež tak lze mít současně pod kontrolou.

Nové funkce mohou již nyní využívat majitelé přístrojů s operačním systémem Android, pro iOS zařízení budou zpřístupněny do konce tohoto týdne.

Celá služba Chytré auto stojí 2 599 Kč, měsíční tarif pak 75 Kč měsíčně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama