firefox-8-71
Novinka Firefox : 8.71%

Firefox : 8.71%

Docekal

Docekal

16. 7. 2005 00:00 51

Raketový nástup Firefoxu se sice zpomalil ale červen stejně ukazuje zajímavý výsledek 8.71% - Má šéf Opery pravdu, když říká že jsou to umělá nafouknutá čísla a neodpovídají realitě?

Reklama

NetApplications.com oznámili 8.71% podíl Firefoxu na trhu prohlížečů - hlavní (a prakticky jediný) konkurent, Internet Explorer, podle téhož zdroje poklesl na 86.56% - každý měsíc tak ztrácí zhruba půl až jedno procento. Je ale potřeba si také uvědomit, že čísla jsou velmi rozdílná i v jednotlivých zemích - například Německo uvádí 22.58% podíl Firefoxu (zdroj: WebSideStory) a oproti tomu Japonsko pouze 2.79%. Číslo 8.69% navíc už v dubnu ohlásili OneStat.com a české Navrcholu uvádí v květnu 14.09% pro Firefox.

Popularita Firefoxu přináší i jiné očekávatelné efekty - například hack webu www.spreadfirefox.com - a další určitě příjdou - zejména zaměření tvůrců virů a spyware i na tento prohlížeč. Je každopádně zajímavé vidět, jak vpodstatě "ničím nezajimavý" a "minimalisticky vybavený" (ve srovnání zejména s Operou) zaujal masy a doslova po mnoha letech změnil trh prohlížečů. Právě zmíněná Opera navíc podle všeho těžce nese svůj neúspěch - šéf Opery nedávno prohlásil, že Firefox čísla jsou nafouknutá díky podpoře pro přednatahování obsahu.

Via InfoWorld, OperaWatch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama