apple-je-na-trhu-s-nositelnou-elektronikou-az-treti
Apple Novinka Apple je na trhu s nositelnou elektronikou až třetí

Apple je na trhu s nositelnou elektronikou až třetí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 6. 2017 16:30

Apple v prvním čtvrtletí klesl na světovém trhu s nositelnou elektronikou na třetí místo. Z druhé příčky jej vytlačila firma Xiaomi, jedničkou zůstal americký Fitbit, uvedla výzkumná společnost IDC.

Reklama

Organizace odhaduje, že Apple během posledních tří měsíců loňského roku prodal 4,1 milionu chytrých hodinek Watch, zatímco v prvních třech měsících letošního roku pouze 1,5 milionu. Pro firmu to znamená podíl 7,5 procenta na světovém trhu, a tedy třetí místo za Xiaomi s podílem 19 procent a Fitbitem, který měl 24,5 procenta.

Pokud jde o světový trh s nositelnou elektronikou jako celek, celkový odbyt se v prvních třech měsících roku zvýšil o 67,2 procenta na 19,7 milionu kusů. Přispělo k tomu uvádění nových přístrojů na trh i snižování cen.

Apple tržby z hodinek Watch nezveřejňuje. IDC nicméně dosud odhadovala, že společnosti díky nim patřila na světovém trhu s nositelnou elektronikou druhá příčka. Čínská skupina Xiaomi rozšířila svou nabídku levnějších nositelných přístrojů pro sledování fitness aktivity a uvedla na trh dětské hodinky, díky nimž mohou mít rodiče přehled o tom, kde se jejich potomci nacházejí. Úspěch firmy Xiaomi se však omezuje pouze na Čínu, přičemž expanze mimo domácí území bude pro firmu i nadále obtížná, uvedla IDC. „Nepopiratelným“ lídrem trhu tak podle ní stejně jako na konci loňského roku zůstal americký Fitbit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama