nokie-3-5-a-6-dostanou-android-o
Novinka Nokie 3, 5 a 6 dostanou Android O

Nokie 3, 5 a 6 dostanou Android O

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 6. 2017 18:00 3

Mezi největší lákadla nových Nokií má patřit nejen slušná výbava a přijatelná cena, ale také uživatelská podpora – telefony by totiž měly dostávat aktualizace každý měsíc. Nyní firma HMD Global uvedla, že všechny tři novinky dostanou samozřejmě i update na nadcházející Android O.

Reklama

Připravovaný nový Android by se měl ve finální podobě objevit někdy v srpnu tohoto roku. V nové verzi populárního systému se vývojáři plánují soustředit na tři vůbec nejdůležitější aspekty, a to na svižnost, optimalizace spotřeby a bezpečí uchovávaných informací. Vylepšením ale projde i systém notifikací, kde se objeví tzv. oznamovací kanály, které uživateli dovolí přizpůsobit upozornění přímo v jednotlivých aplikacích. Snadno tak půjde aktivovat jen důležité a ostatní ponechat bez otravného vyskakování.

Změn dozná také obrazovka rychlého nastavení, jež slouží k obsluze bezdrátových modulů, vyzváněcích profilů, displeje (rotace, jas) a dalších záležitostí. A nové možnosti nabídne i spodní pruh s trojicí základních systémových tlačítek. Uživatel tedy bude mít na výběr mezi jeho různým zobrazením, u velkých úhlopříček přijde vhod možnost tlačítka přesunout ke kraji displeje.

I když je uvedení další verze Androidu zatím ještě hodně vzdálené, nebrání to různým diskusím o případném jméně. Velkým favoritem je zatím jméno výrobce sušenek Oreo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama