pozor-na-novy-podvod-sireny-pres-whatsapp
Novinka Pozor na nový podvod šířený přes WhatsApp!

Pozor na nový podvod šířený přes WhatsApp!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 6. 2017 17:30 2

Populární kecálek WhatsApp se opět stal terčem podvodníků. Ti šíří podvodné nabídky různých obchodníků na slevové kupóny. Když příjemce klikne na zprávu a do formuláře vyplní své telefonní číslo, začnou mu chodit placené zprávy. Pokud je rychle nezruší, může mít velký problém.

Reklama

„Ahoj, Tesco rozdávají zadarmo kupóny. Právě mně jeden poslali, tak si taky řekni o jeden, než ta nabídka skončí. Stačí, když přejdeš na odkaz ---- > http://tesco-cz.site/ <---- poděkovat mi můžeš později,“ stojí v podvodné zprávě, která se nejčastěji šíří přes WhatsApp.

Aby uživatelé získali „slevový kupón“, musí nejen kliknout na odkaz ve zprávě, ale také vyplnit své telefonní číslo. Pokud to ale udělají, dají útočníkům přístup k celému zařízení a datům, která v něm mají uložena.

Před hrozbou už varovali i samotní prodejci, jejichž jména jsou v kampani kyberzločinců zneužívána. Například zástupce Tesco uvedl: „Přes aplikaci WhatsApp se šíří spam, který nemá s naší společností nic společného. Nevěnujte takovýmto zprávám pozornost, neklikejte na odkaz a uživatele zablokujte.“

Řetězec Albert zase sdílel text: „Přes mobilní aplikaci WhatsApp se nyní pod jménem naší společnosti šíří falešná zpráva, která láká na kupóny zdarma právě v Albertu. Jedná se o podvod a s naší společností to nemá nic společného. Prosím, zprávy tohoto typu ideálně vůbec neotevírejte a na odkaz neklikejte. Děkujeme za pochopení.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama