sit-operatora-o2-uz-v-zahranici-funguje
Novinka Síť operátora O2 už v zahraničí funguje

Síť operátora O2 už v zahraničí funguje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2017 19:00

Nedostupnost roamingových služeb O2 způsobenou poruchou na straně dodavatele, společnosti CETIN, se podařilo vyřešit. Volání v zahraničí bylo zprovozněno díky nasazení alternativní technologie. Dle technických analýz operátora se nejednalo o hackerský útok a příčinou výpadku byla softwarová chyba na komunikačních uzlech zajišťujících mezinárodní spojení. Zasaženo bylo přibližně 120 tisíc uživatelů služeb českého O2 , kteří se v uvedenou dobu nacházeli v zahraničí.

Reklama

„Na nápravě pracoval kompletní tým expertů nepřetržitě od počátku, tedy přibližně od úterního poledne, do středečních sedmi hodin večerních. Rádi bychom se omluvili našim zákazníkům, které problém služeb postihl. Výpadek budeme samozřejmě kompenzovat za každý den nefunkčnosti služeb v plné výši podle zákona a platných smluv, a to automaticky, aniž by zákazníci museli svůj nárok uplatňovat. Jako poděkování za trpělivost navíc přidáváme poukaz na nákup libovolného příslušenství nebo slevu na mobilní telefon ve výši 1000 korun,“ řekl Tomáš Budník, generální ředitel společnosti O2.

Nárok na uplatnění slevy budou mít do konce srpna automaticky všichni zákazníci (firemní i nefiremní), kteří byli výpadkem zasaženi. Tyto zákazníky v dohledné době budeme kontaktovat prostřednictvím SMS zpráv, v nichž bude informace, jak slevy na prodejnách O2 uplatnit. Není tak nutné, aby se s žádostí obraceli na zákaznickou linku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama