prvni-ustecky-hackathon-chce-zlepsit-dopravu-ve-meste
Novinka První ústecký hackathon chce zlepšit dopravu ve městě

První ústecký hackathon chce zlepšit dopravu ve městě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 5. 2017 17:00

První červnový víkend se pokusí řada nadšených programátorů, grafiků, analytiků či idea makerů přiblížit Ústí nad Labem blíže ke konceptu „chytrého města“. Příležitost se jim k tomu naskytne na kreativním víkendu s názvem Ústí City Hackathon, který pořádá Inovační centrum Ústeckého kraje.

Reklama

Hackathon je soutěž, během které jsou tří až pětičlenným týmům k dispozici tzv. „otevřená data“. Ta v prvním ústeckém hackathonu poskytne Dopravní podnik města Ústí nad Labem. Pracovat bude možné např. s podrobnými informacemi o MHD, s daty o průjezdu vozidel skrz určité křižovatky, s hustotou dopravy a strukturou parkovišť, k dispozici bude také hluková mapa. Mimo to budou soutěžící moci využít statistická anonymizovaná data o plánování tras a vyhledávání na portále Mapy.cz.

„Úkolem soutěžních týmů bude využít svěřená data k řešení problémů města anebo jejich vylepšení v duchu konceptu chytrého města a mobility. Odvážnější se mohou pustit do tvorby aplikací či appletů,“ říká ředitel Inovačního centra Ústeckého krkaje Tomáš Siviček. K práci budou mít soutěžící čas od pátku do neděle, ve dne i v noci. Své nápady budou moci pravidelně konzultovat s mentory, kteří jim budou po celou dobu k dispozici.

Kromě z dobrého pocitu z významného přispění k vylepšení města si vítězné týmy odnesou i hodnotné ceny od partnerů akce. Na vítěze čeká 20 000 Kč v hotovosti, vstup do programu BizSpark+ a služby od Azure cloud v hodnotě 120 000 dolarů, fast track do Laboratoře Nadace Vodafone či podnikatelského inkubátoru ICUK. Každý z účastníků také získá 100 dolarů volného kreditu do cloudu Microsoft Azure.

Ústí City Hackathon, který se koná od 2. do 4. června na FSE UJEP, pořádá Inovační centrum Ústeckého kraje společně s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně a pražským startupovým centrem NODE5. Akce probíhá pod záštitou Stanislava Rybáka, náměstka hejtmana Ústeckého kraje, města Ústí nad Labem a Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

Podrobnější informace včetně programu a přihlášky lze najít na oficiálním webu akce: www.usti-city-hackathon.cz. Registrace jsou stále otevřené.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama