huawei-chysta-v-cr-masivni-investice
Novinka Huawei chystá v ČR masivní investice

Huawei chystá v ČR masivní investice

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 5. 2017 07:30

Výrobce chytrých mobilních telefonů Huawei v následujících pěti letech v Česku plánuje investovat 360 milionů dolarů (8,64 miliardy Kč) a vytvořit nepřímo více než 4 000 nových pracovních míst. Uvedl to prezident čínského podniku Kuo Pching.

Reklama

Huawei chce rovněž prohloubit partnerství s českým státem u klíčových technologických programů, jako jsou národní broadband (širokopásmové připojení k internetu) a projekty chytrých a bezpečných měst (smart city a safe city).

Obě strany na vzájemných jednáních diskutovaly o problematice kybernetické bezpečnosti a ochraně osobních dat. Kuo Pching uvedl, že jde o globální téma, kterému se musí všechny země světa věnovat společně. Problematika datové bezpečnosti podle něj vyžaduje plnou pozornost každého jednotlivého článku řetězu složeného z vlád a technologických subjektů, jakož i lepší globální spolupráci mezi nimi. Prezident Zeman, který se nedávno vrátil ze státní návštěvy Číny, vyjádřil důvěru v zabezpečení síťových prvků i produktů značky.

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V prvním pololetí roku 2016 se společnost umístila na třetím místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. V Česku Huawei překonal loni v září tržní podíl 20 procent.

Zdroj: CTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama