podivejte-se-ziva-mapa-ransomwarove-infekce-wannacry
Novinka Podívejte se: živá mapa ransomwarové infekce WannaCry

Podívejte se: živá mapa ransomwarové infekce WannaCry

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 5. 2017 10:00 2

Check Point představil novou živou mapu infekce WannaCry, která která ukazuje rozsah mezinárodní ransomwarové epidemie. Výzkumníci této bezpečnostní společnosti byli schopni sledovat 34 300 pokusů o útok v 97 zemích. Dnes dochází k pokusu o útok v průměru každé 3 sekundy, což je mírný pokles od původního tempa před 2 dny, kdy docházelo k nějakému pokusu o útok každou sekundu. Nejčastěji byly zaznamenány pokusy o útok v Indii, USA a Rusku.

Reklama

„Ačkoli vidíme mírné zpomalení, WannaCry se i nadále šíří velmi rychle a útočí na organizace po celém světě. WannaCry je budíček, který ukazuje, jak nebezpečný může ransomware být a jak rychle může narušit i kritické a zásadní služby,“ říká Daniel Šafář, Country Manager pro Českou republiku a region CZR ve společnosti Check Point Software Technologies.

Check Point zjistil, že organizace postižené ransomwarem WannaCry pravděpodobně nedostanou zpět své soubory, dokonce i když zaplatí výkupné. Problémový platební a dešifrovací systém a falešná ukázka dešifrovacího procesu vyvolávají otázku, jestli jsou vývojáři ransomwaru WannaCry schopni splnit slib a po zaplacení výkupného soubory dešifrovat. Zatím 3 bitcoinové účty spojené s kampaní WannaCry obdržely od obětí zhruba 77 000 dolarů. Navzdory tomu, a na rozdíl od mnoha jiných ransomwarových variant, nebyl doposud zaznamenán žádný případ, že by někdo obdržel soubory zpět.

Výzkumný tým Check Point Threat Intelligence představil zároveň také živou mapu ransomwarové infekce WannaCry, která ukazuje klíčové statistiky a údaje o jednotlivých zemích v reálném čase – najdete ji zde.

Podívejte se: živá mapa ransomwarové infekce WannaCry
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama