nove-telefony-znacky-nokia-uz-lze-predobjednat
Novinka Nové telefony značky Nokia už lze předobjednat

Nové telefony značky Nokia už lze předobjednat

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 5. 2017 15:30 4

Společnost HMD Global dnes zahájila u prodejců O2, Mall.cz, CZC.cz a DATART předprodej nových smartphonů Nokia 6 za cenu 6 799 Kč, Nokia 5 s cenovkou 5 499 Kč a Nokia 3 za 3 999 Kč. Společně s novou řadou chytrých telefonů s Androidem 7.0 Nougat se navrátí i legendární model 3310 v moderním designu s doporučenou cenou 1 599 Kč.

Reklama

David Pavlinic, ředitel CEE regionu HMD Global, uvedl: „Společně s našimi partnery usilujeme, aby telefony byly dostupné všem fanouškům Nokia do začátku tohoto léta. Jsme přesvědčeni, že zákazníci ocení naše nové smartphony s mimořádnou úrovní bezpečnosti s nejnovějším operačním systémem Android a špičkovou kvalitu, která je pro značku Nokia charakteristická. Zdůrazňujeme také náš závazek k tradičním hodnotám značky Nokia – a to návratem nejoblíbenějšího telefonu na světě – ikonickou Nokia 3310.“

Nokia 3 jako základ nabídky nabízí pětipalcový displej s HD rozlišením a procesor MediaTek 6737. K tomu se přidávají 2 GB operační paměti a 16GB interní úložiště. Telefon dostal i dvojici fotoaparátů: 8Mpx hlavní snímač a 8Mpx kamerku pro selfie. O stupínek výše stojí Nokia 5. V její výbavě nechybí HD displej, výkonnější procesor Snapdragon 430, 2 GB RAM nebo 13Mpx fotoaparát. Nejlépe vybaveným modelem pak je Nokia 6, u které počítejte s 5,5palcovým Full HD displejem, 3GB/4GB operační pamětí a foťákem s rozlišením 16 Mpx.

Displej reinkarnované Nokie 3310 je barevný s QVGA rozlišením 240 × 320 pixelů a má úhlopříčku 2,4 palce. Na zadní straně přístroje najdeme fotoaparát s rozlišením 2 Mpx, který dokáže i natáčet videa. Mobil je navíc možné připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Samozřejmostí je také možnost surfovat na internetu, avšak jen na 2G sítích, chybí dokonce i modul WiFi. Přítomen je naopak slot na paměťovou kartu microSD, kam lze ukládat například hudbu.

Největší výhodou znovuzrozené Nokie 3310 je až neuvěřitelná výdrž baterie. Výrobce uvádí, že díky 1 200mAh baterii telefon vydrží fungovat na jedno nabití až měsíc, případně zvládne bez dobití až 22 hodin hovorů. To jsou hodnoty, o kterých si dfnešní moderní smartphony mohou nechat jen zdát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama