nove-tarify-vodafonu-jsou-stale-predrazene-tvrdi-organizace-telefonujici-cz
Novinka Nové Tarify Vodafonu jsou stále předražené, tvrdí organizace Telefonující.cz

Nové Tarify Vodafonu jsou stále předražené, tvrdí organizace Telefonující.cz

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 5. 2017 15:00

Spotřebitelská organizace Telefonující.cz zveřejnila cenové srovnání nových tarifů představených společností Vodafone. Ukazuje se, že se pomalu blýská na lepší časy, přesto mají tuzemští operátoři ještě hodně co dohánět.

Reklama

„Oproti dnešnímu stavu je vylepšení nabídky Vodafone znatelné, ceny pro koncové zákazníky ale stále převyšují průměrné ceny placené ve státech Evropské unie o 14 až 124 %. Opět nevidíme významnější konkurenční chování, ale stále dokola obvyklý postup operátorů – cenové dorovnání bez snahy o významnější konkurenci,“ komentuje situaci předseda spolku Telefonující.cz Svatopluk Bartík.

Tarif Red Naplno 5 GB – neomezené volání, neomezené sms, 5 GB dat, vše za 777 Kč se závazkem. V průměru je podobný tarif v EU k mání za 683 Kč, nabídka Vodafone je oproti němu dražší o 14 %.

Tarif Red Naplno 10 GB – neomezené volání a SMS, 10 GB dat za cenu 1077 Kč se závazkem. Takto konfigurovaný flatový tarif stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 891 Kč, nabídka Vodafone je dražší o 21 %.

Tarif Red Naplno 20 GB – neomezené volání a SMS, 20 GB dat za 1777 Kč. Takovýto balíček stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 1046 Kč. Nabídka Vodafone tuto cenu převyšuje o celých 70 %.

Vodafone uvádí objemy dat vždy zvýšeny o 2 GB (například 20+2 GB dat), navýšení ale musí zákazník provádět pracně každý měsíc v mobilní aplikaci, proto je organizace podle svýchg slov nepočítá do základní nabídky.

Ve druhé polovině roku by měl Vodafone uvést tarif Red Naplno 60 GB za 2777 Kč. Průměrná cena podobného flatového tarifu v zemích EU je ale jen 1240 Kč, což znamená, že v České republice zaplatí zákazník Vodafone o 124 % více.

O organizaci Telefonující.cz

Telefonující.cz se snaží o zlepšení postavení českých spotřebitelů, tedy fyzických nepodnikajících osob, vůči operátorům a o snížení cen mobilních služeb těmto koncovým zákazníkům na úroveň alespoň obvyklou v jiných zemích Evropské unie. Další informace najdete na telefonujici.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama