nove-letecke-snimky-mapy-cz-pokryvaji-tretinu-cr
Novinka Nové letecké snímky Mapy.cz pokrývají třetinu ČR

Nové letecké snímky Mapy.cz pokrývají třetinu ČR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 5. 2017 15:00

Mapy.cz dnes přidávají nové letecké snímky jedné třetiny České republiky. Ortofoto vytvořené ze čtyřiceti tisíc nově pořízených snímků pokrývá území 31 211 km2. Nové záběry si mohou prohlédnout lidé například z Prahy, Ústeckého či Libereckého kraje.

Reklama

Kdo populární služby Mapy.cz byly dnes přidány nové letecké fotografie Karlovarského, Ústeckého, Libereckého a Plzeňského kraje spolu s novými snímky z Hlavního města Prahy a větší části Středočeského kraje. Snímky byly pořízeny v průběhu loňského roku, konkrétně pak v období od 30. dubna do 25. září. „Nafocení leteckých snímků je třeba dobře plánovat. Fotit totiž musíte nejen za dobrého počasí, ale ideálně i pouze během tzv. vegetačního období, kdy mají stromy listy a zároveň je slunce dostatečně vysoko. To umožňuje létat a snímat dostatečně dlouho během dne a zároveň jde o dobu, kdy na výsledných fotkách nejsou příliš dlouhé stíny. Letos dofotíme zbytek Čech, příští rok je v plánu Morava,“ komentuje Petr Hofman, GIS specialista z týmu Mapy.cz.

Dodejme ještě, že zjistit, kdy byl který snímek pořízen, lze přímo v letecké mapě. V levém dolním rohu je pro každou oblast na území České a Slovenské republiky přesné datum pořízení.

Zdroj: Mapy blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama